Soorten vochtbestrijding

Zoals er verschillende soorten vochtproblemen zijn, zo zijn er ook verschillende soorten vochtbestrijding. De manier van bestrijden hangt bijvoorbeeld af van de manier waarop de vochtproblemen zijn ontstaan. Aan de hand daarvan is dan te bepalen wat je het best kunt doen. Het is dus altijd zaak om eerst te zorgen dat je weet wat de oorzaak is. Aan de had daarvan is dan een plan van aanpak te volgen waarmee je zorgt dat het snel weer in orde komt. Kijk dan in ieder geval naar de volgende zaken. Op die manier kan je snel het juiste doen dat nodig is.

De schade herstellen

Van alle soorten vochtbestrijding zal de schade herstellen waarschijnlijk het meest voorkomen. Dit is namelijk vaak de oplossing voor lekkage. Lekkage komt bijvoorbeeld door een kapotte leiding. Ook kan een verstopping voor overstroming met lekkage als gevolg zorgen. Daarnaast is het ook zo dat bijvoorbeeld een kapot dak tot lekkage kan leiden. In alle gevallen is het zo dat een vakman het kan oplossen. Daardoor is snel te zorgen dat de problemen met vocht kunnen worden tegengegaan. Alle reden om dit dus altijd voorop te stellen in zulke situaties. Dit is een belangrijke zaak voor de kwaliteit van de woning.

Een waterkering in de muur

Voor de problemen die ontstaan die opstijgend vocht met zich meebrengt, is ook een oplossing. Dit is één van de soorten vochtbestrijding die in nieuwere panden al van nature wordt toegepast. Het gaat dan natuurlijk om het plaatsen van een waterkering in de muur. Dit is een soort kunststof beschermlaag die in de muur wordt geplaatst. Door deze op de juiste plek en op de juiste manier te plaatsen is te zorgen dat het water wordt tegengehouden. Het moet bijvoorbeeld precies waterpas lopen met de vloer. Dit is wel belangrijk om mee te nemen.

Beter ventileren

Een probleem dat misschien niet direct op het vocht gericht is, maar wel één van de soorten vochtbestrijding is die eigenlijk altijd nodig is, is ventilatie. Dit is namelijk de manier om condensatie terug te dringen. Door goed te ventileren blijft het vocht niet in de woning staan. Dit is de ideale manier om bijvoorbeeld in de badkamer, de keuken of de slaapkamer snel van het vocht af te komen. Ventilatie kan ook op natuurlijke wijze, door het raam open te zetten. Al is het aanbrengen van mechanische ventilatie vaak een betere optie. Zorg dat dit goed wordt aangelegd.

De muren impregneren

Eén van de lastige soorten vochtbestrijding, is de muren impregneren. Dit is de methode die wordt toegepast wanneer er sprake is van doorslaand vocht. Dit is vocht dat door de muren naar binnen trekt omdat de muren meer poreus geworden zijn. In dat geval is het dan zo dat er moet worden gezorgd dat de muren weer beter gaan beschermen. Door de juiste zaken te doen is goed te zorgen dat de muren weer waterdicht worden en alle problemen tot het verleden gaan behoren. Laat dit ook wel altijd door een specialist met goede kennis doen.